5 kifejezés naponta – KNIVES

középfok
Mai ötös kifejezéses leckénkből különböző kések nevét tanulhatod meg és gyakorolhatod a mini kvízzel. 

1.boning knifecsontozó kés
a flexible knife with narrow blade and sharp point for boning meat

2.bread knifekenyérvágó kés
serrated knife, ideal for slicing bread or cheese

3.chef’s knifeszakácskés
a knife used for preparing food, especially a large, heavy one; this knife is ideal for chopping, dicing and mincing

4.paring knifehámozókés, kaparókés
a small knife that is used to core, peel and segment fruit or vegetables

5.santoku knifejapán szakácskés
Compared with a classic chef’s knife, the santoku is typically shorter and has a thinner blade, a stubbier tip, and a straighter edge.

sources: Cambridge Dictionary; Longman Dictionary; Merriam-Webster Dictionary

Egészítsd ki a mondatokat a mai szavak egyikével.

Vocabulary

flexible rugalmas
narrow keskeny
to bone kicsontozni
serrated fogazott
to slice szeletelni
to chop aprítani
to dice kockára vágni
to mince pépessé felaprítani
to core kimagozni
to peel hámozni
to segment gerezdekre vágni, filézni
to compare with összehasonlítani
thinner blade vékonyabb penge
stubbier tip vaskosabb végű, hegyű
straighter edge egyenesebb él
surface felület
to mash összezúzni
skins héjak
to separate szétválasztani
loaf of bread egész kenyér

Kapcsolódó anyagok