Angol Tananyagok

|

Advent Calendar 2020 Day 4: Give a little love

A John Lewis elgondolkodtató karácsonyi reklámfilmje a szeretetről szól. Vajon mennyire változna meg a világ, ha mindenki csak egy kicsi – vagy egy kicsivel több – szeretetet adna a másiknak?

Tovább
|

10 ausztrál angol érdekesség- szókincsfejlesztés videóval és mini feladattal

Nemcsak az amerikai vagy a brit angollal gyűlhet meg a bajunk, hanem az ausztrál angol is okozhat ’forró’ perceket. Ismerkedjünk meg 10 hétköznapi ausztrál angol szóval és kifejezéssel és brit párjukkal.

Tovább
|

5 mókás hétköznapi brit angol szó – videóval és mini feladattal

Vizsgáljunk meg 5 mókás hangzású hétköznapi brit angol szó jelentését és próbáljuk őket használni a mini történetben. Jó szórakozást mindenkinek!

Tovább
|

A brit királyi szleng – szószedettel, mini feladattal és videóval

A Crown sorozat 4. évada november 15-től látható, ezért hoztunk nektek egy videós leckét, amiben a sorozat két szereplője – Emma Corrin és Josh O’Connor – velünk együtt próbálják kitalálni a királyi családban használt szleng kifejezések jelentését.

Tovább
|

Egy átlagos brit nap – szószedettel, videóval és hallott szövegértéses feladattal

Emily Blunt és James McAvoy magyarázza el nekünk, milyen is egy tipikus brit hétköznap. A videó megnézése után egy interaktív hallott szövegértéses feladat vár rátok.

Tovább
|

Magyar szólások, mondások – angolul :)

A magyar nyelv is gazdag szólásokban és mondásokban, amelyek a külföldi barátainknak elég sok fejtörést okoznak. Nézzünk meg néhány magyar szólást és azt, hogyan is magyarázhatnánk el őket külföldi barátainknak.

Tovább
|

Ragyogóan tiszta vagy csupa kosz? – szókincsfejlesztés

A vírusok világában rengeteget olvasunk és hallunk a tiszta környezet fontosságáról. Sok nem mindennap használt szóra bukkanunk ilyenkor. A tiszta és a koszos szavak tárházát járjuk körbe egy kicsit, pontosítva jelentésüket és használatukat.

Tovább
|

Péntek 13, tényleg balszerencsét jelent? – szövegértési feladattal

Sokak számára félelmetes nap a péntek 13, de valóban balszerencsét hoz ez a nap, vagy csak a hiedelmek játszanak velünk?

Tovább
|

Márton nap – hagyomány és recept

November 11-én ünnepeljük Márton napot Magyarországon és egy ízletes szokást is életben tartunk: ekkor eszünk Márton-napi sült libát párolt káposztával. Olvassunk erről a szokásról és készítsük el a finom ételt a hétvégén.

Tovább
|

A magyar vizslákat imádják a világ más részein is – szókincsfejlesztő feladattal

Nemcsak az arcunkra mosolyt csaló megjelenésük teszi őket kedveltté, hanem a természetük is, emiatt ezek a mosolygenerátorok sok helyen tudnak igazi segítség is lenni .

Tovább
|

Jackie Chan története- a ‘haszontalan’ kaszkadőrtől az új utakra lépő filmsztárig

Jackie Chan élete regénybe illően változatos és ékes példája annak, hogy ha soha nem adjuk fel, az álmainkat igenis meg tudjuk valósítani. Életéről olvashatunk érdekes részleteket, melyekhez egy rövid feladatot is készítettünk nektek.

Tovább
|

Forralt bor receptek a hűvös estékre

Hűvösödik az idő és a lelkünk vágyódik a meleg iránt. Este munka után egy finom forralt bor felmelegíti az ember testét és lelkét is. Nézzünk meg néhány forralt bor receptet és amelyik megtetszik, próbáljuk is ki őket!

Tovább