2011.03.18. – A jószívű nyuszi


Szalai Nóri | 2011. 03. 17.
facebooktwitterfacebooklinkedininstagram
Rólunk | Leckék Webáruház
[CURRENT_DATE]
Szia [FNAME],

Ma befejezzük a csodálatos állatvilágból merített történeteinket egy jószívű nyusziról szóló cikkel. A leckéhez tartozik magyar fordítás és hanganyag is.

Ne feledd, hogy még mindig esélyes vagy arra, hogy megnyerd a 2 hetes angliai nyelvtanfolyamot az 5 Perc Angol és az ILT közös játékán. A részleteket itt olvashatod:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=173097796071847&set=pu.105737632807864&theater

Jó tanulást, és kellemes hétvégét kívánok!

shadow-space
MAILECKE

Rabbit adopts abandoned kittens

az audiót itt hallgathatod meg:
https://www.5percangol.hu/images/source_files/track07_201011_page16_Adopted_Rabbits.mp3

When veterinary nurse Melanie Humble took home a litter of kittens, she expected her cat Ellie to show some interest. Instead it was her rabbit Summer who quickly developed a bond with the baby felines. Although only five-months-old, Summer has shown remarkable patience with the frisky five-week-old kittens, and lets them snuggle close to her.

"I brought Summer inside on bonfire night because I was worried about her being scared by fireworks," Melanie said. "I did wonder how she would get on with the kittens tearing around the house, but she has been really great. I think they think she’s their mum. She’s a big, fat rabbit and she just sits there quite happily and lets them climb all over her. It is lovely to see them all together."

The kittens had been abandoned by their mother and were brought into the veterinary branch in Aberdeen where Melanie works. Melanie agreed to foster them until they reached eight-weeks-old. They were too small to feed themself so Melanie have been giving them a special formula through a syringe every two to three hours. "It’s a bit of a full-time job," said Melanie. "Wherever I go, the kittens have to go, too, but they’re lots of fun."

Mikor Melanie Humble állotorvos nővér egy ellésnyi macskakölyköt hazavitt, azt várta, hogy Ellie nevű macskája némi érdeklődést fog mutatni irántuk. Ehelyett nyula, Summer lépett kapcsolatba a cicacsemetékkel. Bár Summer még csak 5 hónapos, mégis meglepő türelmes volt az eleven 5 hetes kölykökkel; megengedte nekik, hogy közel bújjanak hozzá.

Örökbefogadta a nyuszi az elhagyott cicákat

„Az ’Örömtüzet éjszakája’ alatt bevittem Summert, mert  aggódtam hogy a tűzijáték megijeszti őt.” – mesélte Melanie. „Csodálkoztam, hogy fog majd kijönni a házban rohangáló kölykökkel, de nagyon jól ment neki. Szerintem azt hitték, hogy ő az anyukájuk. Ő egy nagy, kövér nyúl, aki csak boldogan ül és engedi, hogy hogy a cicák rámásszanak. Bájos őket együtt látni.”

A kölyköket az anyjuk elhagyta és egy aberdeeni állatorvosi irodához kerültek, ahol Melanie dolgozik. Melanie beleegyezett, hogy 8 hetes korukig maga neveli őket. Túl kicsik voltak ahhoz, hogy magukat táplálják, ezért Melanie egy fecskendővel különleges tejkeveréket ad nekik minden 2-3 órában. „Ez egy része egy teljes munkaidős állásnak”, mondta Melanie. „Bárhova megyek, a kölyköknek is jönniük kell, de nagyon szórakoztatóak.”

veterinary [ˈvetrɪnri]  – állatorvosi
a litter of kittens [ə ˈlɪtər əv ˈkɪtənz] – egy ellésnyi kölyök
developed a bond with [dɪˈveləpt ə bɒnd wɪð] – kapcsolatot épít valakivel
feline [ˈfiːlaɪn] – macskaféle
remarkable [rɪˈmɑːkəbəl] – meglepő, jelentős
frisky [ˈfrɪski] – eleven
to snuggle [tu ˈsnʌɡəl] – szorosan magához ölel, szorít
bonfire [ˈbɒnfaɪə] – örömtűz
to be worried about [tu bi ˈwʌrɪd əˈbaʊt] – valami miatt aggódni
firework [ˈfaɪəwɜːk] – tűzijáték
to get on with [ɡet ɒn wɪð] – kijön valakivel
to tear [tu teə] – rohan, nyargal
lovely [ˈlʌvli] – bájos, kedves
to be abandoned by [tu bi əˈbændənd baɪ] – magára hagyott (valaki által)
foster [ˈfɒstə] – felnevel, táplál
branch [brɑːntʃ] – iroda, vállalat
formula [ˈfɔːmjʊlə] – tejkeverék, tápszer
syringe [sɪˈrɪndʒ] – fecskendő
full-time job [fʊl ˈtaɪm dʒɒb] – teljes munkaidős állás

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebooktwittergoogleplus
SZERKESZTŐSÉG
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
KAPCSOLAT
TELEFON:  +36/70-4520474
E-MAIL: magazin(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2021 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Adataim
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!