2011.03.17.- A rottweiler, aki mindent kibír


Szalai Nóri | 2011. 03. 16.
facebooktwitterfacebooklinkedininstagram
Rólunk | Leckék Webáruház
[CURRENT_DATE]
Szia [FNAME],

Ma tovább folytatjuk a csodálatos állattörténeteket, és egy kutyáról fogunk olvasni, aki betegsége miatt el akartak altatni, ennek ellenére túlélte a halálos injekciót. Megható történet. Tartozik hozzá természetesen audió és magyar szöveg is, akárcsak a tegnapi leckéhez.

Ne feledd, hogy még mindig esélyes vagy arra, hogy megnyerd a 2 hetes angliai nyelvtanfolyamot az 5 Perc Angol és az ILT közös játékán. A részleteket itt olvashatod:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=173097796071847&set=pu.105737632807864&theater

Jó tanulást!

shadow-space
MAILECKE

Rottweiler wakes up after being put to sleep with two injections

az audiót itt hallgathatod meg: https://www.5percangol.hu/cikk/rottweiler_wakes_up_after_being_put_to_sleep_with_two_injections/


Putting down a much-loved family pet is every family’s nightmare, just ask Matt Olivarez. He said a tearful goodbye to his 10-year-old Rottweiler Mia and watched the vet inject her twice with a lethal cocktail of drugs. Matt brought home the body in a blanket so the family could  bury her the next day…but  hours later he found she was alive and wanted a bowl of food.

Olivarez said he returned to his garage Sunday morning and noticed Mia missing from where he’d placed her on a pile of hay the day before. He’d planned to bury her in his grandfather’s backyard. Instead, he turned to find her standing on all fours, staring at him. "Are you still my dog?" he said, saying he felt like he was living a scene from one of the scary movies he enjoys. "It was like a scene from ‘Pet Cemetery.’"

Olivarez purchased Mia around the time his first child was born. She was intended to be a companion for his sons, now 8 and 9. Olivarez tried to explain Mia’s resurrection to them Tuesday night. "It’s crazy," he said. "It’s not something I planned for."

Matt’s mother told the WXYZ-7 News website: "Mia is a very special girl. She protected me when a pitbull came in my yard and tried to bite me. She protected my grandson when he was one-and-a-half years old from going out in the street by holding him by his T-shirt. And with her dying breath she tried to protect my son when the doctor came close to him to give her her shot! Oh my God, how much more must we endure! I don’t know what to do or what to tell my grandsons. We love her so much we just can’t stand to see her suffer. But we are to afraid to put her down again. This is going to give us nightmares for a long time."

The vet declined to comment about Mia because he wants to verify it’s the same dog, according to the website. When told about his response, the grandmother said: „How many rots are paralyzed in there hind quarters and living at the same address! I wish they would tell me to my face that is not our Mia. Just can’t admit they messed up and now they’re going to have the nerve to add insult to injury."

Now Mia, who suffers from severe spinal problems and is in so much pain she is unable to walk, may have to be put down for the second time after beating the death sentence.

 

to put down [tu pʊt daʊn] – elaltat

much-loved [mʌtʃ lʌvd] – nagyon szeretett

tearful goodbye [ˈtɪəfəl ˌɡʊdˈbaɪ] – könnyes búcsú

lethal cocktail of drugs [ˈliːθəl ˈkɒkteɪl əv drʌɡz] – halálos gyógyszerkoktél

blanket [ˈblæŋkɪt] – takaró

bowl of food [bəʊl əv fuːd] – tál/edény étel                         

pile of hay [paɪl əv heɪ] – széna halom

backyard [ˌbækˈjɑːd] –udvar

on all fours [ɒn ɔːl fɔːz] – mind a négy lábán

Pet Cemetery [pet ˈsemətri] – Állattemető     

to purchase [tu ˈpɜːtʃəs] – (meg)vásárol

companion [kəmˈpænɪən] – társ

resurrection [ˌrezəˈrekʃən] – feltámadás

to bite [tu baɪt] – harap

dying breath [ˈdaɪɪŋ breθ] – utolsó lehellet/lélegzet

to endure [tu ɪnˈdjʊə] – elvisel

to suffer [tu ˈsʌfə] – szenved

to decline [tu dɪˈklaɪn] – elutasít, visszautasít

response [rɪˈspɒns] –  felelet, reakció

to be paralyzed [tu bi ˈpærəlaɪzd] – megbénított

hind quarter [haɪnd ˈkwɔːtə]  – hátulsó sarok

to tell to sby’s face [tu tel tu ˈsəmˌbɑːdi feɪs] – valamit valaki szemébe mondani

to mess up [tu mes ʌp] – elront, összezavar     

to add insult to injury [tə æd ɪnˈsʌlt tə ˈɪndʒəri] –  igazságtalanságot sértésseltetézi

spinal [ˈspaɪnəl] – gerinc

to be unable to do sth [tu bi ʌnˈeɪbəl tuː də ˈsʌmθɪŋ] –  képtelen valamit megtenni

death sentence [deθ ˈsentəns] –  halálos ítélet


A rottweiler felébredt, miután végleg elaltatták

Minden család rémálma egy igen szeretett háziállat elaltatása; csak kérdezzétek Matt Olivarezt. A férfi könnyes búcsút vett Miától, 10 éves rottweilerétől, majd végignézte, amint az állatorvos két halálos gyógyszerkoktél-injekciót ad neki. Matt egy takaróban hazavitte a tetemet, hogy a család eltemethesse őt a következő nap…de órákkal később a kutya életben volt és egy tál ételt kért.

Olivarez elmondása szerint vasárnap reggel  a garázsába visszatérve észrevette, hogy Mia nincs azon a szénalhalmon, ahová az előző nap fektette. Még úgy tervezte, hogy a tetemet nagyapja kertjében fogja eltemetni. Ehelyett kedvencére a saját lábain állva talált rá, miközben őt bámulta. „Te még mindig a kutyám vagy?” – mondta a férfi, aki úgy érezte, hogy egy általa kedvelt horrorfilm egyik jelenetét éli át. „Olyan volt, mint egy jelenet az Állattemetőből.”

Olivarez az első gyermeke születésekor vásárolta Miát. A szándék az volt, hogy társa legyen a most 8 és 9 éves gyermekeinek. Kedd este Olivarez megpróbálta elmagyarázni a csemetéknek Mia feltámadását. „Ez őrület!” – mondta. „Ezt nem terveztem.”

Matt édesanyja a következőket mondta a WXYZ-7 News weboldalnak: „Mia egy nagyon különleges lány. Megvédett, amikor egy pitbull betért az udvaromba és megpróbált megharapni. Mikor az unokám másfél éves volt, megragadta a pólóját, hogy ne léphessen ki egyedül az utcára. És Mia az utolsó lehelletével is a fiamat védte attól az orvostól, aki azért lépett közel hozzá, hogy beadhassa neki a halálós szúrást. Ó Istenem, mennyi mindent kell még elviselnünk! Nem tudom, hogy mit tegyek, vagy mit mondjak az unokáimnak. Nagyon szeretjük Miát, egyszerűen nem tudjuk nézni, ahogy szenved. De félünk, hogy újra el kell őt altatnunk. Ettől hosszú ideig rémálmaink lesznek.”

A weboldal szerint az állatorvos nem kommentálta az esetet, meg akar róla győződni, hogy vajon ugyanarról a kutyáról van-e szó. Amikor tudattuk a reakcióját a nagymamával, ő így reagált: „Ugyanazon helyen hány rottweiler élhet bénítottan az eldugott hátsó sarkokban…Bárcsak a szemembe mondanák, hogy ez nem a mi Miánk. Csak nem képesek elismerni hogy összecserélték és most az igazságtalanságot sértéssel tetézik.”

A súlyos gerincproblémákkal küzdő Mia nagy fájdalmakat él át és képtelen járni, ezért lehet, hogy a halálos ítélet után másodszor is elaltatják őt.

shadow-space
Csatlakozz a közösségünkhöz
facebooktwittergoogleplus
SZERKESZTŐSÉG
[COMPANY_FULL_ADDRESS]
KAPCSOLAT
TELEFON:  +36/70-4520474
E-MAIL: magazin(kukac)5percangol.hu
© 2003 - 2021 
Szalai Nóra - 5Perc Angol Magazin
Minden jog fenntartva
Leiratkozás a Napi Leckékről
Adataim
Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!