2010 július – News of the World – Anger at radio DJ’s Queen is dead gag

középfok
Hallgasd meg a 2010 júliusi magazin 10. oldalán található rövid hír audió változatát!

Felháborodás DJ “Meghalt a királynő” poénja miatt

A BBC az elmúlt este során viták középpontjába került miután egy DJ azzal viccelődött, hogy meghalt a királynő. Danny Kelly, 39, a nemzeti himnuszt a háttérben halkan játszva tette meg a bejelentést. Először azt mondta, hogy “megdöbbentő híre van”. Aztán hozzátette: “Sajnálom, hogy meg kell szakítani adásunkat, de II. Erzsébet Királynő valóban meghalt”. Mark Newman producer azonnal közbeszólt:
“Nem, ilyet nem mondhatsz!”

Kelly, a volt használt autó értékesítő arra hivatkozott, hogy egy Facebook felhasználói regisztrációjára utalt, akinek ugyanaz volt a neve, mint az uralkodónak. Az igazi királynő – tette hozzá – “él és virul”. Newman úr tovább viccelődve hozzá tette, hogy Károly Herceg telefonált, hogy jól van az anyukája, “Károly Herceg ne hívogass! Szállj le a telefonról!” fűzte hozzá.
Tegnap este Vivianne Patterson a Watchdog média figyelő vállalat elnöke elmondta, hogy a megjegyzés „rossz ízű volt”. Hozzá tette: „Ez elképesztően betegelméjű és beteges volt”. A BBC a BBC WM showban Birminghamben történt incidenssel kapcsolatban vizsgálatot indított. Newman elmondta, hogy sem ő, sem pedig a liverpooli születésű DJ nem kívánja kommentálni a dolgot.