News of the World – Újságcikk fordítása 1.

A magazin 18. oldalán található cikk fordítását találhatod meg itt.

A Google keresőprogram azonosította a daganatot!

A Google keresőprogram rendkívül hasznos nyaralás tervezéskor, vagy az aktuális sporteredmények megtekintésére – ennél azonban sokkal többre, akár egy hat éves kisfiú életének a megmentésére is kitűnően alkalmazható! Az internetes keresőprogram mutatott rá az Angliai Bradford-ban élő Jake Turton betegségére, akiről szülei és háziorvosa egyaránt kezdték azt hinni, hogy iskolaundora van, és csak szimulál.
Jake-nek egy rosszindulatú agydaganata volt, ami áttétes lett a gerincvelőjére is. Azonnali orvosi segítség nélkül talán már egy hetet sem élhetett volna. Édesanyja, Cath Turton sajtónyilatkozata szerint csupán véletlenségből látogatott el egy agydaganatról szóló tűnet ellenőrző kérdőívet is tartalmazó internetes oldalra. „A weboldal már mindössze két „igaz” válasz beikszelése után azt javasolta a kiöltőnek, hogy keresse fel a kórházat és készítessen egy agy CT-t és én öt (!) igen választ adtam!”

Három hónappal a teszt kérdőív kitöltése után Jake egy hatórás agyműtét mellett már a sertés influenzán és egy tízhetes kómán is átesett; újra megtanult járni és beszélni és jövő héttől kezdve egy Olaszországban kifejlesztett, altatásban végzett sugárkezelést kap minden nap. Sajnos még így sem biztos, hogy megéli a 11-ik születésnapját.
„Sok mindenen kellett keresztülmennie, de egy igazi küzdő” – nyilatkozta a 42 esztendős Turton asszony, aki a férje Andy által vezetett vízvezetékszerelő szolgáltatónál áll alkalmazásban.
„Már a nővérekkel is viccelődik, ami egy jó jel ahhoz képest, hogy onnan indultunk semmi esélye a gyógyulásra, de mi az utolsó reménysugárba is belekapaszkodunk” – tette hozzá Turton asszony.