Egy különleges, nagyon könnyen elkészíthető és látványos desszert karácsonyra.
TOVÁBBI KARÁCSONYI RECEPTEKET A 2017 DECEMBERI LASZÁMUNKBAN TALÁLSZ! NÉZZ BELE A TARTALOMBA:
serves: 12
calories per serving: 312
fat: 8g
saturated fat: 4g
carbohydrates: 57g
suitable for freezing: YES
-
1 x 750g Italian pandoro
-
300ml espresso ice cream
-
400ml vanilla ice cream
-
500ml chocolate ice cream
-
200ml chocolate sauce
-
6 candied chocolate-orange segments
-
1tsp edible silver glitter stars
-
Trim the base of the pandoro to make a 3cm thick disc. Then cut out the centre. Allow each of the ice creams to soften slightly, then spoon in the espresso flavour, followed by the vanilla and the chocolate.
-
Press the reserved disc of pandoro on top of the ice cream. Put the cake upside down into the bag it came in and freeze for up to 1 month.
-
To serve, pour over with warmed chocolate sauce, top with chocolate-orange segments and scatter over the glitter stars.
Vocabulary
pandoro |
olasz karácsonyi kalács |
candid |
kandírozott |
edible |
ehető |
silver |
ezüst |
upside down |
fejjel lefelé |
to scatter over |
megszórni valamivel |