NOTW – An eight-year-old schoolboy marries 61-year-old woman

középfok

A 2013. áprilisi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt és nézhetsz meg hozzá egy videót. A cikk fordítását is itt találod. 

 

 

Egy nyolc-éves iskolásfiú 61 éves asszonnyal lép házasságra

Sanele Masilela házasságot kötött Helen Shabanguval, aki már házas és öt gyermek anyja. A fiú, aki a dél-afrikai Tshwaneből származik, azt nyilatkozta, hogy egy halott őse mondta neki, hogy házassodjon meg és a családja, az isteni megtorlástól tartva, kiperkálták a pénzt az esküvőre. 500 fontot fizettek a mennyasszonynak és további 100 fontot a nagy napért, amit két hónap alatt szerveztek meg. A közösséget sokkolták az események, de a család azzal védte meg a szertartást, hogy csupán egy rituáléról van szó és jogilag senkit sem fog kötelezni. Sanele 46 éves anyja, Patience Masilela azt mondta: “ Ez az első alkalom, hogy ilyesmi történt a családban.”

„Sanele a nagyapja után kapta a nevét, akinek életében sohasem volt saját fehér esküvője és ezért Sanele-t arra kérte, hogy neki legyen. Ő pedig azért választotta Helen-t, mert szereti. Ezzel a cselekedetével boldoggá tette az ősöket. Ha nem tettük volna meg, azt amire a fiunk kér, akkor valami rossz történt volna a családban. Nem volt bajom vele, mert tudom, hogy ezt akarták az ősök és, hogy ezzel boldoggá tenné őket.’ Az özvegy, aki egy újrahaszonosító központban dolgozik, azt is hozzátette: “Nem mondanám, hogy ez rossz. Sanele jól érezte magát és elégedett volt a szertartással kapcsolatban, ami olyan volt, amilyet szeretett volna. Örült hogy megházasodik és nagyon izgatott volt.”

Sanele és a menyasszonya nem írtak alá házassági szerződést és nem kell együtt élniük. Mindketten visszatértek a mindennapi életükhöz. Sanele ma azt mondta hogy reméli, hogy rendes házassága is lesz majd, egy hozzá hasonló korú asszonnyal amikor öregebb lesz. Annak ellenére, hogy elég idős lenne ahoz, hogy a nagyanjya is lehessen, a menyasszony, Helen, akinek gyerekei 37 és 47 év közöttiek, elégedett volt a megállapodással. „Ez egy rituálé. Most csak játszunk, de ez annak jele, hogy egy nap majd igazából is megházasodik.

Férje, Alfred, 65, akivel 30 éve házasok, azt nyilatkozta: “A gyerekeim és én is boldogok vagyunk. Nincs semmi bajunk ezzel, de néhányan a közösségünkből teljesen meg voltak döbbenve.”

Kapcsolódó anyagok